kiremko Demo

Nationale week van de friet!

Een frietje samen met een snack en saus is nog altijd voor velen een traktatie. Het staat voor feestelijk, gezellig, gemakkelijk en lekker!

Maar datzelfde frietje heeft ook te maken met een negatieve beeldvorming; fabels en feiten over ongezond, vet en onverantwoord duwen het frietje in een hoek waar dit eenvoudige en eerlijke product niet thuishoort. Die vooroordelen willen we door objectief te informeren weerleggen en afzwakken.

Binnen de Nationale Week van de Friet zal informatie over herkomst, verwerking, ambachtelijkheid en vakmanschap van de professionele frituurders centraal staan. In een vrolijke vormgeving en met leuke acties.

ProFri en alle deelnemende partijen adviseren u om een verantwoorde leefstijl te ontwikkelen. Met een goede balans tussen voeding en beweging. In een dergelijk patroon past van tijd tot tijd prima een lekker frietje en hartige snack. Maar, zoals een bekend gezegde luidt: "Het is niet elke dag feest!" Dat is een prima motto om het frietje in te passen in een verantwoorde levensstijl.

En vergeet niet "Goed gefrituurd, da's lekker genieten"

nationale-week-van-de-friet