Een mooi verhaal over friet

door Peter Klosse

Een mooi verhaal over friet

6 okt. 2014 - In het kader van de Week van de Friet
Een mooi verhaal over Friet - door Peter Klosse

Friet is gefrituurde aardappel. Ik begin daar maar even mee, voor het geval dat iemand zich dat nooit heeft afgevraagd en friet ziet als een product, zoals pizza. Dat is dus niet zo. Het geeft ook direct aan dat ik het wil hebben over de natuurlijke vorm van friet. Die krijg je door een aardappel in mooie reepjes te snijden en deze vervolgens te frituren. Vrij simpel, eigenlijk. Desondanks heeft friet een slechte naam. Het staat bovenaan de lijst van ongezond eten. Degene die vindt dat friet ongezond is, vindt dus òf aardappelen, òf frituren ongezond, òf er moet een externe oorzaak zijn die friet ongezond maakt. Als je iets vindt, moet je dat ook kunnen onderbouwen. We gaan dus kijken of het slechte imago wel terecht is en storten ons in de wereld van de friet.

Lees meer: Een mooi verhaal over friet

 

Weer een kunstwerk klaar!

In opdracht van Rockfish hebben we een 9 meter lange oven geproduceerd volledig ingericht naar de wensen van de klant. Vorige week hebben we hem gepoetst en nog even gauw op de foto gezet voor hij ingepakt werd voor transport naar Engeland. Als je nou eens in de buurt van de Engelse badplaats Torquay bent vergeet dan niet even een kijkje (en een visje) te nemen bij Rockfish!

         

 

Kiremko feliciteert...

28 oktober 2013 - Theo & Wilma Noorder en alle medewerkers van Snacksalon de Schelp met het behalen van de eerste plaatst in de cafetaria top 100. Na jarenlang prominent aanwezig te zijn met nominaties in de top 100 dan nu een welverdiende en in onze ogen zeker terechte behaalde eerste plaats. Een kroon op jullie werk, voor jullie enorme inzet en doorzettingsvermogen. Als leverancier van jullie frituurinstallatie zijn we natuurlijk extra trots! Namens ons allemaal van harte gefeliciteerd!

 

Nieuw telefoonnummer servicedienst voor snellere bereikbaarheid

De servicemonteurs van Kiremko staan dag en nacht voor u klaar want onze service houdt niet op na het plaatsen van een bakwand. Voor het bestellen van onderdelen, het inplannen van onderhoud of het melden van een storing wordt u nu direct in contact gebracht met onze servicespecialisten. Want een gedegen service is van essentieel belang voor uw hoogwaardige technische apparatuur. Vakbekwame monteurs die snel ter plaatse zijn precies zoals u van ons gewend bent. Het nummer is misschien veranderd maar de betrouwbare service van Kiremko, daar veranderen we niets aan.

 

Informatiedag over verse frites druk bezocht

Een informatiedag over verse niet voorgebakken frites, die op 25 februari 2013 werd gehouden bij QBTEC in Woerden, is door zo'n 35 cafetariahouders bezocht. Vanwege de grote belangstelling gaat de frituurovenfabrikant vaker van deze dagen houden. 

Zelf frites voorbakken en afbakken. Het in assortiment nemen van verse frites, is een onderwerp dat leeft bij veel cafetariahouders. In veel gevallen zien ze, mede door een gebrek aan kennis, op tegen de overstap. Bakwandenfabrikant QBTEC, moederbedrijf van onder meer Perfecta en Kiremko, brengt daar met een kennisdag verse frites verandering in. Vorige week hield het bedrijf de dag voor de eerste keer voor een publiek van 35 belangstellenden.
In een presentatie van Bas den Reijer van Remo Frit uit België kwamen zaken aan de orde als: welke aardappelsoort is het meest geschikt?, hoe is de houdbaarheid?, verkleuring, seizoensinvloeden. Maar ook: wat zijn de ideale temperatuur?, en de duur van het voor- en afbakken en issues als verpakken en meenemen. En ook belangrijk: wat kost het aan extra arbeid?
Vanwege de belangstelling wil QBTEC vaker zo'n kennisdag gaan houden. Belangstellenden kunnen hun gegevens mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en krijgen bericht als er weer een 'fritesdag' wordt gehouden.
Zie ook: http://www.missethoreca.nl/Fastfood/Nieuws/2013/3/Informatiedag-over-verse-frites-druk-bezocht-1189888W/

 

8 klanten van Kiremko in de top 10 van de Cafetaria Top 100!

Maandag 22 oktober 2012 is in Bunnik de cafetaria top 100 bekend gemaakt en zijn de prijzen uitgereikt. Cafetaria & Eethuis Van Holst uit Dongen is de nummer 1 geworden. Van harte gefeliciteerd! Hoewel de nummer 1 geen klant is van Kiremko, zijn de nummers 2,3,4,5,6,8,9 en 10 van de Top 10 van de beste 100 cafetaria's in Nederland Kiremko gebruikers. Allen gefeliciteerd! Een prachtig resultaat waar Kiremko zeker heel trots op is.

 

 

 

Indrukwekkende hoekopstelling Globus Concern

 

Maandag 16 juli stond hij in onze fabriek in Woerden klaar voor vertrek naar één van de vele Globus supermarkt vestigingen in Moskou, Rusland. Deze indrukwekkende frituurinstallatie in hoekopstelling van Kiremko voor het bereiden van fish-and-chips. Globus is in Rusland een grote supermarktketen. De Globus supermarkten zijn niet de supermarkten zoals wij ze in Nederland kennen. Het zijn hypermarkten, zoals ze genoemd worden, met wel 80 kassa's om aan af te kunnen rekenen. Vorig jaar oktober hebben we voor Globus onze eerste frituurinstallatie uitgeleverd om een voor Rusland nog vrij onbekend fenomeen fish-and-chips aan de man te brengen. Via onze dealer Palux is Globus met Kiremko in contact gekomen en zo versterken de merken elkaar ook internationaal. Dus als u in Moskou bent vergeet dan niet bij Globus een portie fish-and-chips te bestellen!  

 

 

Henk Westbroek op visite bij QBTEC in Woerden

In september vorig jaar heeft presentator Henk Westbroek voor zijn programma ‘Westbroek in ..!’ (in ons geval Woerden) een bezoekje gebracht aan ons bedrijf.
December is het programma uitgezonden bij RTV Utrecht. Voor wie de uitzending gemist heeft hebben we het filmpje op de site geplaatst.

 

OES Oil Efficiency System van Kiremko

Het Oil Efficiency System (OES) van Kiremko is een zeer gebruiksvriendelijk oliefiltreersysteem. Filtreren met dit systeem zorgt voor een constante kwaliteit vet, de kwaliteit van de frituurolie veranderd niet en snackproducten houden een hoge kwaliteit, minder vervanging van vet nodig en het is duurzaam en beter voor het milieu. In de praktijk geeft gebruik van dit systeem een besparing tussen 35 en 50%. Ambassadeur voor duurzaam ondernemen Peter Vos uit Rosmalen vertelt in deze video over gebruik en besparing van het OES systeem van Kiremko.

 

Wijziging aanvraag EIA 2012

U heeft een Kiremko frituur-/visbakinstallatie aangeschaft waarop een Energie Investerings Aftrek (EIA) van toepassing is? In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt u vanaf 1 januari 2012 verplicht de EIA digitaal aan te vragen (www.agentschapnl.nl/eia).
Investeringen waarvoor de opdracht al in 2011 geschreven is kunt u alleen nog met het papieren meldingsformulier aanvragen bij Bureau IRWA (onderdeel van de Belastingdienst).
Om de EIA aanvraag digitaal te kunnen plaatsen, heeft u een digitale handtekening nodig, het zgn eHerkenningsmiddel. Deze eHerkenning is via dezelfde site aan te vragen. Afhankelijk van het veiligheidsniveau wat u kiest, kan er levertijd op deze digitale handtekening zitten.
Voor het aanvragen van EIA volstaat niveau 1 maar misschien kiest u liever niveau 2,3 of 4 ivm andere digitale aanvragen die u wilt doen.
U heeft bij het invullen van de EIA-aanvraag de volgende code nodig : 220101 Gasgestookte Hoog Rendement friteuse (merk) (type)De EIA-aanvraag moet binnen 3 maanden na de investeringsdatum in bezit zijn van het Agentschap. Indien u de E.I.A. later aanvraagt, vervalt het recht op Energie Investerings Aftrek